De Wolvecampprijs

De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

Meer informatie >

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD Hengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

2024 - Arturo Kameya

Wat als waarheid wordt voorgesteld, is minder belangrijk dan wat door noodzaak wordt opgeroepen. Recente werken onderzoeken de mogelijkheid om een transversaal verhaal op te bouwen uit ongelijksoortige lagen van de recente geschiedenis vanuit de stedelijke Peruaanse context. In het bijzonder gericht op de vorming en sedimentatie van geloofssystemen die kunnen worden geïdentificeerd
in de gehele cartografie van de ruggengraat van de staat, inclusief de gezondheidszorg en onderwijsadministratie; en hun relatie met de media en de populaire cultuur.
Het werk toont een serie schilderijen, die associaties suggereren tussen het dagelijkse stadsleven in Lima, de gespannen relatie met de rest van het land en de geschiedenis van Latijns-Amerika. Het zelfhaat karakter van de stad, gevoed door het overgeërfde classisme, racisme en de mogelijkheden om alternatieve identiteitsmodellen te herkennen die werken als een systeem van relaties, in plaats van als een enige solide entiteit.