De Wolvecampprijs

De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

Meer informatie >

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD Hengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Marijntje Roos Hijgenaar nieuwe HeArtfunder

woensdag 9 oktober 2024

De HeArtfund commissie bestaande uit Jet van der Sluis, Remco Dikken en Jan Noltes heeft de eindexamententoonstelling van de AKI bezocht om een nieuwe kunstenaar aan te wijzen die gebruik mag maken van het HeArtfund. Gelukkig viel er dit jaar weer iets te kiezen alhoewel de keuze beperkt was.De keuze is gevallen op Marijntje Roos Hijgenaar, geboren in Haarlem en op dit moment wonend in Enschede. Naast haar studie aan de AKI werk ze parttime bij het Wilminktheater. In 2022 heeft ze deelgenomen aan een uitwisselingsproject waarbij ze 6 maanden gewerkt heeft aan de Korea National University of Art. Haar schilderijen zijn geïnspireerd op redactionele foto's uit tijdschriften die ze omzet in iets dat volgens haar past in onze samenleving of op een humoristische manier heeft opgemerkt. Kleurrijk en losjes geschilderd zonder een vooraf opzette schets krijgen de werken een eigen dynamiek. De commissie was unaniem is haar keuze.

https://www.instagram.com/marijntjeroos.art/

Terug naar het overzicht